Meer beschikbare professionals maakt snelheid in match nog belangrijker 

Meer snelheid, meer matches.

“Na extreme schaarste zijn er nu weer meer professionals in beweging”, zegt Frank van Dijk van Flexparency, een organisatie die professionals matcht met hun volgende opdracht. Dat er beweging is is mooi, maar betekent volgens hem ook dat de ‘weegfactor tijd’ bij de match belangrijker wordt.

Flexparency ziet alle online aanvragen voor opdrachten voorbij komen, via alle mogelijke kanalen, van MSP’s, brokers, marktplaatsen tot Dynamisch aankoopsystemen (DAS). Niet alleen biedt dat zelfstandigen en detacheerders een volledig overzicht van beschikbare opdrachten, het geeft ook een goed beeld van de ontwikkelingen in de markt. 
Uit terugkoppeling van DAS’en en andere partijen weet Flexparency dat het aanbod van zelfstandig professionals toeneemt. En dat geldt ook voor het aantal mensen bij detacheringsbureaus dat beschikbaar is voor een andere opdracht (bankzitters), stelt Van Dijk. “Sinds maart van dit jaar zie je het aantal voordrachten op een aanvraag toenemen. Zeventig kandidaten voor één opdracht is weer heel normaal.”

Een toename van het aantal beschikbare professionals en bankzitters betekent dat zij meer moeten opvallen om te zorgen dat de opdrachtgever de keus op hen laat vallen. Van Dijk denkt daarom dat de ‘weegfactor tijd’ nog belangrijker is geworden. “Als er veel geschikte kandidaten zijn, is het moment van binnenkomst bij de opdrachtgever medebepalend. Denk aan een DAS, je wilt als kandidaat in het top-10 lijstje staan, liefst bij de eerste drie kandidaten die voldoen aan de criteria. Want de kans is groot dat de opdrachtgever daaruit kiest.” 
En laat dat nou juist de USP van Flexparency zijn. “Waar dit bij de meeste huidige systemen minimaal een dag duurt, maken wij binnen 15 minuten een match tussen het moment van publicatie van een aanvraag en een professional waarbij de opdracht aansluit bij zijn voorkeuren.” 
De kracht van Flexparency, legt Van Dijk uit: “Wij kunnen zelfstandig professionals die een mooie volgende opdracht zoeken en gedetacheerden die tijdelijk geen opdrachtgever hebben op alle online beschikbare aanvragen voorstellen. En dat ook nog eens zo snel dat die professionals als eerste bij de opdrachtgever in beeld komen.” 

Laat ons helpen jouw beste opdracht te scoren.