Flexparency, de zaakwaarnemer voor elke freelancer

Gedoe met inschrijvingen via portalen en allerlei bureaus die je benaderen – als  zelfstandig professional wil je niet altijd bezig zijn met je volgende opdracht. Flexparency vindt die interessante opdracht daarom voor jou en zorgt dat je op gesprek komt bij die nieuwe opdrachtgever. Hoe? Door snel en pro-actief te werken, met jouw belang voorop.

Geen administratief gedoe met inhuurportalen

Als zzp’er zit je er niet op te wachten om na een drukke dag werken ’s avonds nog allerlei online formulieren in te vullen in bijvoorbeeld een Dynamisch aankoopsysteem (DAS) voor een volgende opdracht. Dat weet ook Frank van Dijk van Flexparency. “Ons ideale scenario is dat we een kwartier een intake houden om te weten wat de professional echt zoekt en hem of haar pas weer benaderen als we drie intakes hebben geregeld.” De freelancer is vaak druk aan de slag bij zijn huidige opdrachtgever en wil zich liever niet helemaal verdiepen in het zoeken naar een volgende opdracht. Het aanpassen van je cv, het voorstellen bij een potentiële nieuwe opdrachtgever, het inschrijven via allerlei portalen – het kost tijd en moeite  die Flexparency je bespaart.

Ontplooien in opdracht

“Onze taak is ervoor zorgen dat de professional in gesprek komt met de opdrachtgevers die voor hem mogelijk interessant zijn”, stelt Van Dijk. De freelancer moet die opdracht krijgen die bij hem past. Die moet zich verder kunnen ontplooien – dat is het uitgangspunt. 
En dat doet Flexparency helemaal transparant. “De marge is vooraf afgesproken, de communicatie is helder en wij houden de snelheid erin”, zegt Van Dijk. Professionals vinden het natuurlijk fijn om tussentijds op de hoogte te worden gehouden. Dus laat Flexparency hen weten waar ze zijn voorgedragen en wat de status is. Overigens geldt in de praktijk dat uit veertig keer voorstellen, vaak vier intakes rollen, waarna meestal een plaatsing volgt. Snel en veelvuldig de juiste aanvragen reageren is dus het devies. Zo kom je tot de juiste match. 
En hoewel de professional veel inspraak heeft in het hele traject, is Flexparency pro-actief. Van Dijk: “Wij wachten niet af en zorgen gewoon dat de afspraak er komt. Wij leggen de cv voor bij een opdrachtgever, leggen de professional ook uit waarom we dit doen en houden hem of haar continu op de hoogte.”

Flexparency als zaakwaarnemer

Zie Flexparency als de ‘zaakwaarnemer’ van de zelfstandig professional. “Wij handelen écht in het belang van de kandidaat. Wij zijn er voor die professional om voor hem de mooiste opdracht binnen te halen.” Van Dijk legt uit dat Flexparency zich hiermee onderscheidt van vele andere bureaus; elk bureau zegt tegen een kandidaat ‘we handelen namens jou’, maar als een andere kandidaat zich aandient, stellen ze die voor. Dat is de reden dat veel bureaus vaak wachten tot vlak voor sluiting van de aanvraag met het doorsturen van CV’s. Bij hen staat de opdracht centraal. Bij Flexparency staat de professional centraal.  

Ook doen veel partijen aanvragen die ze via andere partijen hebben ontvangen. Dat maakt het onnodig diffuus. Flexparency geeft altijd aan om welke eindklant het gaat en weet te traceren wat het meest directe (oorspronkelijke) kanaal is. Wel zo transparant. 
Bij die rol van zaakwaarnemer staat Flexparency daarnaast voor goed contractbeheer. Een professional kan aangeven dat hij door Flexparency wordt vertegenwoordigd. Die zorgt dan dat alles in orde wordt gemaakt, neemt alle communicatie met tussenpartijen op zich, regelt de administratieve afhandeling, inclusief facturatie (reversed billing). 

Van Dijk vat het belang van Flexparency voor de professional als volgt samen. “Wij bieden toegang tot alle opdrachten, ongeacht waar, via welke kanalen en hoe die ingevuld moet worden – als het een interessante opdracht is waar je voorgesteld wilt worden, dan zorgen wij ervoor dat je daar wordt voorgesteld. Als professional hoef je alleen zelf het gesprek te doen om daadwerkelijk geplaatst te worden.” 

Laat ons helpen jouw beste opdracht te scoren.